måndag 7 maj 2012

Taupo

Efter Waitomo Caves körde vi ner till Tongariro national park för att vandra över Tongariro Alpine Crossing men när vi anlände till stället vi tänkt bo på visade det sig att vädret skulle vara dåligt och det skulle snöa uppe i bergen under några dagar. Då campingen knappt hade internet eller något annat att fördriva tiden med beslutade vi oss för att köra upp till Taupo för att vänta ut bättre väder att vandra i.
Taupo visade sig vara en ganska ospännande stad för oss även om den fightas med Rotorua om att vara nordöns svar på Queenstown . Den ska tydligen även vara en grym stad vad gäller skydiving men då vi redan gjort vår beskärda del av sådant ville vi bara ta det lugnt denna gång. Detta blev dock ganska tråkigt då det även i Taupo var dåligt väder och vi mest bara gick omkring och väntade på att få fara tillbaka till Tongariro. 

Huka falls var faktiskt ett av få ställen som var fint i Taupo:



Efter två dagar i Taupo, med nyheter om att det skulle fortsätta vara dåligt väder, valde vi tyvärr att skippa Tongariro och fortsätta ner till Hawkes Bay och Napier. Det var väldigt tråkigt att inte få vandra över dessa berg då jag hört så mycket bra om leden man vandrar på, men tyvärr var vi nog lite för sent ute då det börjat lägga sig snö där uppe och vi bara har gympaskor att vandra i ... 
Det får helt enkelt bli nästa gång jag kommer hit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar