söndag 13 maj 2012

Marlborough

I Marlborough som var en av dom stora höjdpunkterna på resan (vinprovning!), valde vi faktiskt att spendera den första dagen på det lokala gymmet samt bion. Detta berodde på att vi första natten bodde i Blenheim vilket låg lite längre ifrån vingårdarna jag planerat att besöka. Dom två följande dagarna när vi istället campade i Renwick hyrde vi däremot cyklar och cyklade runt bland vingårdarna för att äntligen testa de olika vinerna. Vi hade lite otur med vädret då det efter lunch började regna båda dagarna, men vi hann ändå med 6 vingårdar allt som allt och det var väldigt trevligt om ni frågar mig!

Cloudy Bay

Saint Clair

Hans Herzog
Vi blev tipsade om Hans Herzog Estate av ett par från Alaska, det var det dyraste stället att testa av dom vi var på men det var väldigt exklusiva viner som nästan enbart exporterades till restauranger, där billigaste flaskan gick lös på ungefär 200:-/st. Vinerna var faktiskt riktigt goda och vi testade även att äta lunch på det stället men tyvärr gömde jag ta kort på maten, det var iaf väldigt gott!

Omaka Springs - den minst glamorösa vinkällaren i vad man nästan kan kalla ett garage men gott var det iaf

Brancott - före detta Montana

Väldigt fin utsikt på Brancott Estate, över hela Marlborough dalen 

Villa Santa

Riktiga finsmakare!


Det var väldigt trevligt i Marlborough och i Renwick bodde vi på ett väldigt mysigt ställe, det vara bara lite synd med vädret men det spelade ju egentligen ingen roll när vi väl provade vinerna...

Efter den totalt fyra nätter långa vistelsen i Marlborough fortsatte vi vår resa ner efter östra kusten till Kaikoura.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar