söndag 13 maj 2012

Kaikoura

På vägen ner till Kaikoura stannade vi vid en lekplats för baby sälar för att ta lite kort, och det var verkligen helt att underbart att stå och titta när dom lekte. Det måste ha varit hundratals sälungar där då det verkligen kokade i vattnet och själva platsen var också väldigt fin med ett vattenfall som sälarna lekte under.
Det blev inte speciellt bra bilder då det vara ganska mörkt inne i skogen samtidigt som det var så mycket rörelse på sälarna men här kommer iaf några bilder.

Add caption




Framme i Kaikoura vandrade vi en 3 timmars promenad efter kusten vilket dom tipsade oss om på det lokala informations centret. Det var verkligen fint i Kaikoura med snöklädda toppar i bakgrunden och en häftig kust ut mot havet (lite som NZ svar på Höga kusten fast fetare...).
Tydligen är havet så pass djupt  utanför Kaikoura att det kommer in mycket valar och andra djuphavs fiskar precis utanför staden. Den stora grejen där är egentligen att fara på valsafari men då pengarna börjar tryta vandrade vi bara omkring istället.





Efter en natt i Kaikoura har vi nu kört ner till Akaroa just söder om Christchurch där vi tänkt förbruka lite tid medan vi väntar på att lämna in bilen på onsdag för att sedan flyga hem på torsdag morgon (blir därmed en natt på flygplatsen i Christchurch vilket vi inte ser fram emot...).
Vi kommer innan det spendera en natt på ett hostel i Christchurch så att vi kan packa i lugn och ro samt sova ut i en riktig säng!
Jag får se om jag skriver något mer inlägg innan jag far, annars blir detta det sista på denna långa resa...

See you soon!!!



6 kommentarer:

  1. Grattis Peter på födelsedagen (Visst har ni den 15:e idag nu?) Vi firar dig när du kommer hem :) Liam frågar ofta: "När kommer Peter då? "Vi längtar alla efter dig. Många grattis kramar från oss!
    /Anna,Janne och Liam

    SvaraRadera
  2. Stort GRATTIS Peter! Vi grattar dig på detta sätt då vi förstått att det inte går nå dig via sms. Vi längtar också väldigt mycket efter dig och när du kommer hem får vi fira både din hemkomst och din födelsedag. Grattiskramar Leif och Monica

    SvaraRadera
  3. GRATTIS PETER! Har försökt nå dig via skype hela dagen ( hos oss är det fortfarande 15:e) Har även skickat sms via skype, men är osäker om det gått fram. I alla fall - vi grattar dig på din 27-års dag och längtar tills du kommer hem så vi får fira dig som vi brukar.
    Kram Mamma och Pappa

    SvaraRadera
  4. Tack tack! Jag hade inte tillgång till internet igår men ev på flygplatsen när vi väntar ikväll. Annars får vi prata när jag kommer hem till Sverige :) nu har vi många timmars väntan framför oss vilket jag inte ser fram emot men nu är vi "snart" på väg iaf! Ska bli riktigt skönt att komma hem sen är det bara två veckor tills vi kommer hem till Piteå för sommaren. Hörs sen!

    SvaraRadera
  5. Åååååå....ni var där rätt tidpunkt för att se sälarna vid vattenfallet, vi fick nöja oss att se dem nere vid havet :)

    SvaraRadera